Voorwaarden retour

Het kan wel eens voorkomen dat u een bestelling retour wilt sturen. Wellicht omdat het product toch niet bevalt of misschien is er een andere reden is waarom u de bestelling toch niet zou willen hebben. Wat de reden ook is, u heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren.

  1. Binnen 14 dagen mag er geretourneerd worden. (dit zijn dan ook 14 dagen!!)
  2. Gemengde verf kan nooit retour. (Ral 9010 en Ral 9001 is ook gemengd)
  3. Wij rekenen geen extra administratie kosten als dit binnen 14 dagen gebeurd
  4. Transportkosten zijn wel altijd voor de klant.*
  5. Staffelprijzen komen te vervallen*
  6. Na goedkeuring moeten de producten binnen 7 dagen retour zijn.

 

Teveel of de verkeerde producten besteld? Kan gebeuren! Je kunt de meeste aankopen binnen veertien dagen aan ons retourneren en dan krijg je gewoon je geld terug. Wij zullen binnen 14 dagen het geld terugstorten

Producten retourneren doe je zo:

STAP 1. 
Controleer of jouw product retour mag.  
Iedere webshop-consument heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop consument of een door de consument aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.  Maatwerk producten zijn wettelijk uitgesloten van het herroepingsrecht.  De verf die wij volgens specificaties van de door jou als klant  op de gewenste kleur hebben gemengd kan dus niet geretourneerd worden. Met andere woorden: Door jou bestelde verf die we speciaal voor jou op kleur hebben  gemengd kan niet geretourneerd worden. Dit geldt ook voor veelvoorkomende kleuren zoals RAL 9010, RAL 9001 etc. Alleen wit en kleurloos kan retour ( kijk hiervoor op uw factuur) Bij twijfel kan je contact opnemen met onze klantenservice.

STAP 2. Herroepings formulier
Meld je retour bij ons aan door hier het formulier in te vullen 


Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons namelijk via een ondubbelzinnige verklaring op de hoogte stellen dat je de overeenkomst wil herroepen. Dit kan bijvoorbeeld met het bovenstaande formulier. De herroeping gaat dan ook pas in als wij dit formulier ingevuld binnen hebben. Wij doen het retourneren dan ook niet telefonisch

STAP 3. 
Na goedkeuring van on kun je de producten retour sturen.

Zorg altijd dat er een factuur en het herroepingsformulier in de doos zit zodat wij gemakkelijk kunnen zien om welke retour het gaat. Controleer altijd of het product goed is verpakt, want eventuele beschadiging door eigen toedoen of door toedoen van de bezorger is voor jouw eigen risico. Eventuele schade aan het door ons ontvangen product kan betekenen dat we de kosten hiervan in mindering brengen op het te crediteren bedrag. Na goedkeuring heeft u 7 dagen de tijd om alles bij ons retour te krijgen. 


Voor verbruiksartikelen, zoals verf, geldt dat voor het beoordelen van het product het niet nodig is om dit uit te pakken of te openen. Doe je dit toch, dan is het product niet meer te verkopen en kan de waardevermindering 100% zijn. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

STAP 4. 
Ons advies is, om je zending altijd te verzekeren voor schade. Bewaar ook de bon als bewijs voor verzending

STAP 5. 
Controleer of je een terugbetaling hebt ontvangen.
Dit zal binnen 14 dagen worden teruggestort.

VRAGEN?
Vragen over retourneren? Onze klantenservice helpt je graag verder! Neem dus gerust even contact met ze op.

* Transportkosten welke wij hebben gemaakt kunnen bij de klant in rekening gebracht worden. Voorbeeld, u besteld een pallet met muurverf. Vervolgens gebruikt u 1 of 2 emmers en stuurd het restand retour. Wij hebben transportkosten gemaakt voor deze pallet en brengen deze dan bij u in rekening. Ook staffelprijzen komen te vervallen bij een retour. Voorbeeld, wij maken een strakke prijs voor 30 blikken Sikkens. U stuurd 29 retour. Dan gaan wij de normale 1 L prijs van dit blik berekenen. Wettelijk gezien, zodra u 1 product uit de bestelling behoud en niet wilt retourneren zijn de transportkosten voor de klant.

Regels

Natuurlijk houden wij ons netjes aan de regels, hierbij een overzicht over retourneren op een duidelijke website van de consumentenbond 

Website consumenten bond retour

Belangrijke punten in dit artikel

  • Binnen 14 dagen retour
  • Transport voor retour altijd voor de klant
  • Als de klant 1 artikel behoud zijn ook de eerste transportkosten voor de klant
  • Op maat gemaakte producten kunnen niet retour (mengkleuren)
“Bent u niet tevreden met de afhandeling en u komt er samen met ons team niet uit? Dan kunt u het altijd voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.sgc.nl). Ook kunt u het voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr/).”
 
 
Wij zijn ook aangesloten bij een webshop keurmerk
 


RETOURADRES:
De Verfmenger
Frearik Damwei 12

8914BM Leeuwarden

 

Let op producten mogen absoluut niet retour naar 

Heer Ivostraatje 40 

8911DZ Leeuwarden

 

Dit betreft een losse vestiging welke los staat van de webshop. Wij hebben dan ook geen grip op een retour op dit adres